Slik får du mer tid til å skrive

IMG_6038Du vet at du vil skrive, men så er det så mange andre ting som krever tid og oppmerksomhet. Når døgnet ikke kan utvides med en 25. time – hva gjør du da?

Svaret er veldig enkelt.

De fleste gjør en del ting som vi strengt tatt ikke trenger å gjøre. Jeg snakker ikke om å lage ordentlig mat eller sove nok; for det er en investering som gir mer tid og krefter.

Jeg snakker om å handle i butikken nesten hver dag. Snakker om å ramle inn på facebook eller andre nettsteder og la tiden fly. Kanskje til og med bli irritert fordi noen sprer negativitet.

Jeg snakker om plikter du har tatt på deg og som du kanskje kan dele eller kvitte deg med. Hvilke oppgaver det er, vet du selv aller best.

Har du en stund for deg selv og ikke greier å prioritere skriving fordi du synes du burde vaske klær eller rydde – da tenker jeg at det største problemet ikke er skitt og rot.

Selvfølgelig er det irriterende med ugjort husarbeid, men så lenge du finner skriveverktøyet ditt og har nok reine klær å ha på deg, kan du starte med å skrive først.

Husarbeid er en utmerket pauseaktivitet. Sett på klokka så du ikke ramler inn i husarbeidet og aldri kommer ut igjen. Skriv i 50 minutter og gjør husarbeid i 10.Nedtelling
Det er utrolig mye du kan få skrevet på den tiden.  Og det er utrolig hvor mye husarbeid du får gjort på kort tid.  I tillegg er det bra pauseaktivitet hvor du får beveget deg så det er mindre sjanse for vondt i nakke og rygg.

Jeg greier å tømme oppvaskmaskinen, fylle på med skitten oppvask og sette på en maskin med tøy på den tiden. Noen ganger rekker jeg til og med å brette sammen tørt tøy i tillegg.
Jeg tror du skjønner poenget.

Hvis du har lyst til å skrive mer, kan du velge mellom to metoder; den enkle og den enkleste.

Den enkle metoden

  1. Skriv ned hva du bruker tiden din på (utenom soving, spising og jobb) – ta med alt fra mail, tv/ipad, facebook, sosialt samvær, husarbeid, andre plikter.
  2. Se gjennom hva du er villig til å gi slipp på for å få mer tid til å skrive.
  3. Gjennomfør det!

Den enkleste metoden

Den enleste er rett og slett å sette av en bestemt tid til skriving og så ser du hva du har igjen av tid til andre ting etterpå. Så enkelt kan det gjøres.

Ta kontakt med meg hvis du har spørsmål!

Hva vil du gi slipp på?
Del gjerne med meg og andre under her.

Lykke til!

Beste hilsener fra
SiwogHarrietSiwMedHvitBlomst3

Siw Cathrine Christiansen
Skriveveileder

 

En tanke om “Slik får du mer tid til å skrive

  1. Tilbaketråkk: Trenger du mer tid til å skrive? | Skrivetid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *