Skrive artikkel – 5 enkle steg

Å skrive en artikkel eller en saktest kan gjøres på mange måter. Noen måter er lettere enn andre. I dag har jeg lyst til å dele en metode som jeg synes er utrolig bra. Metoden bruker jeg ofte selv og lærer den også bort på kurs. Her er kortversjonen:

4a

1. Lag spørsmål
Lag så mange spørsmål til temaet ditt som du kan. Skriv ned alle spørsmål du kan komme på i farta. Du kan heller stryke noen av dem i etterkant hvis du ikke synes de er relevante.

2. Sortér
Gå gjennom spørsmålene og sorter dem i den rekkefølgen du tenker er best.  Hvis du har veldig mange spørsmål, er det lurt å først grovsortere dem i grupper.

3. Lag underpunkter
Skriv 3-5 punkter under hvert spørsmål som du tenker du vil si noe om. Disse kan du også sortere i den rekkefølgen du mener er best når du har skrevet dem ned.

4. Skriv førsteutkastet
Dobbeltsjekk at spørsmålene dine kommer i den rekkefølgen du ønsker å besvare dem. Bruk spørsmålene og underpunktene dine til å skrive et førsteutkast. Ikke vær for kritisk i første omgang. Nå er det om å få skrevet ned tankene i setninger og avsnitt.

5. Rediger og skriv på nytt
La gjerne førsteutkastet ligge en stund før du leser gjennom og forbedrer språk (mer om å forbedre språk i neste artikkel).

Lykke til!

4a
Synes du dette var nyttig?
Gi meg gjerne en tilbakemelding under. Kanskje har du andre tips du vil dele?