Finn dine inspirasjonskilder!

Noen skriver om hva de opplever i livet. Noen lar seg inspirere av bilder eller musikk. Mange lar seg inspirere av andres tekster. Jeg lar meg inspirere av det meste – en av mine siste sanger ble til etter et mareritt. Mer om det lengre ned.

Ytre inspirasjon

Mange av dem som har gått på kurs hos meg, blir mest inspirert av å få skriveutfordringer og oppgaver mens de sitter i rom med andre. Det gir en ekstra nerve og intensitet i skrivingen.

Noen må ha litt press på seg for å komme i gang. Hverdagen krever for mye oppmerksomhet, så det kan hjelpe å lage en avtale med andre om å skrive eller dele tekster. En skrivegruppe kan være nyttig, særlig hvis dere er flinke til å bygge hverandre opp og ikke er for kritiske.

Jeg lar meg inspirere av så mangt. Først og fremst lar jeg meg inspirere av andre mennesker og møter med andre. Et ord eller en setning som noen sier kan være nok til å sette i gang noe som blir tekst. Og jeg har opplevd å bli inspirert på kurs som jeg har gått hos flotte kursholdere i kreativ skriving.

Lengsler, drømmer og mareritt

Andre ganger er det en indre prosess. Slik som en fredag da jeg hadde mest lyst til å bli igjen i Oslo etter å ha holdt foredrag og kurs. Da ville jeg bare sitte i sola og drikke øl, men jeg dro hjem til familien min som avtalt. Jeg kjente at jeg var delt i to. Den fornuftige som holder avtaler og gjør det hun burde og den litt smågale rock´n rollutgaven som gjør som hun vil.

Selv om den fornuftige vant, ville ikke min rufsete side gi tapt. Hun trengte seg fram og fikk meg til å skrive en avskjedssang til «Burde».

I påsken hadde jeg mareritt, drømte at legene ga meg en og en halv måned igjen å leve. Og da jeg våknet hadde jeg trang til å skrive ned hva som ville være det viktigste for meg hvis jeg hadde så kort tid igjen å leve. Jeg fant ut at det var viktig for meg å takke de jeg var glade i for det de har gitt meg. Og slik ble teksten til «Vår siste sang» født.

Hva er det som inspirerer deg mest?

Er det andre tekster, musikk, folk, dyr og natur? Del gjerne med meg og andre.

Oppsøk inspirasjonskildene dine så ofte du kan og husk å takke dem som gjør livet ditt rikere mens de fremdeles er i livet ditt.

En tanke om “Finn dine inspirasjonskilder!

  1. Tilbaketråkk: Finn dine inspirasjonskilder! | Skrivetid

Det er stengt for kommentarer.