Bli ditt beste jeg

En av de største utfordringene mange støter på er mangel på tid og energi til å gjøre det de ønsker seg aller mest – om det er å skrive, synge, male eller gjøre andre ting.

Ofte handler det om at vi glemmer det som er viktig for oss – fordi vi har andre plikter eller vaner som stjeler tid og energi.

Noen tror at tid, rom og krefter er noe som kommer av seg selv etter hvert, men det gjør det sjelden. Tvert i mot, det dukker stadig opp uforutsette ting. Derfor er det ekstra viktig at du setter av tid og rom til det du helst vil gjøre i livet ditt. Det betyr at du må velge bort og at du må tørre å si nei.

Å sette grenser for seg selv og andre fordrer at du har et bevisst forhold til hvem du vil være og hva du har lyst til å gjøre. Derfor er det viktig å avklare det med deg selv først.

Hvem er ditt beste jeg – og hva er ditt beste liv?

Hvem vil du helst være og hva vil du helst gjøre hvis du ikke trengte å ta hensyn til penger eller andre praktiske ting?

Sett deg ned og skriv hvordan drømmelivet ser ut. Bruk gjerne stikkordene under hvis du har lyst til det:

Mitt beste jeg og mitt beste liv

Om 12 måneder vil jeg være:
1)
2)
3)

Om 12 måneder vil jeg gjøre:
1)
2)
3)

Om 12 måneder vil jeg ha:
1)
2)
3)

Eksempel:

Om 12 måneder vil jeg være
1. frisk og opplagt
2. en som skriver jevnlig
3. et godt eksempel for mine medmennesker

Om 12 måneder vil jeg:
1. skrive mer enn jeg har gjort hittil
2. leve et godt liv med mye bevegelse og sunn mat
3. sette grenser slik at jeg kan gjøre de tingene jeg er best på og dermed være et enda bedre medmenneske

Om 12 måneder vil jeg ha:
1. god helse
2. minst 10 dikt og 2 nye noveller
3. mer tid og energi til det som betyr mest for meg

Skriv ned dine innerste drømmer og ønsker. Det er veldig viktig at du ikke tenker med fornuften, men at du tør å drømme og tenke stort. Ta godt vare på ordene, for det er de som skal rettlede deg når du glemmer deg bort og faller tilbake til gamle vaner.

Klarhet kan gjøre deg til en bedre skriver

Når du har et klart bilde av hvem du ønsker å være og hva du vil gjøre, er det lettere å kommunisere med andre både muntlig og skriftlig.

Tekster skrevet fra hjertet er mer levende enn andre tekster. Det er lett å se når noen skriver ut fra hva de tror er bra framfor det de føler. Derfor er det viktig å være tro mot seg selv, være ærlig, slik at også ordene som kommer ut ikke er lenket, men har vinger.

Lykke til videre på veien mot ditt beste jeg!