Nyttårsløfter til deg

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er ikke så glad i å feire nyttårsaften. Siden jeg gikk på videregående, har jeg hatt blandede følelser for denne dagen.

I mange år ble jeg melankolsk og gråt en skvett når korkene spratt sammen med fyrverkeriet. Men jeg smilte og skålte, og lot som ingenting. Fremdeles bærer jeg denne melankolien i meg, men har begynt å feire på en ny måte som jeg straks skal fortelle mer om.

Samtidig som jeg blir fylt av denne blå følelsen, er det noe i meg som fryder seg når nyttårsaften kommer. Det er Drømmeren og Planleggeren. De gnir seg i hendene og synger: Nytt år, blanke ark og masse muligheter!

Har du det på samme måten, og har ønsker eller planer for det nye året? Det trenger ikke være store og virkelighetsfjerne drømmer. Det kan være noe så lite som å prioritere skrivingen noen flere minutter i uka.

For noen er et bokprosjekt mer som en fjern drøm enn som en konkret plan. Har du lyst til å skrive bok, kan du ha glede av å bli med meg videre inn i det nye året – uansett hvor du ligger på skalaen.

I 2018 vil jeg vie en del tid til deg som mottar nyhetsbrev. Du vil få oppgaver og nyttige skrivetips – de første kommer allerede i morgen tidlig. Jeg vil også dele godbiter fra oppfølgeren til Skriv den boka (2017).

Siden Skriv den boka først og fremst handler om å skrive om fag eller tema, vil den nye boka handle om hvordan man lager gode og spennende fortellinger. Dette har du bruk for om du vil skrive om sak, fag eller noveller, bildebøker og romaner.

Jeg er helt i startfasen på det nye bokprosjektet og vil dele skriveprosessen med deg fra start til mål. Kanskje du til og med vil henge deg på og skrive parallelt med meg? I så fall vil du ha en bok klar for utgivelse høsten 2018 hvis alt går etter planen. Mer om det på nyåret.

Jeg kommer til å dele noe av det jeg skriver underveis, samt en rekke andre tips og oppgaver. Noen av temaene jeg vil ta for meg er:

  • Finn motivasjonen du trenger for å skrive bok i 2018
  • Slik finner du dine beste bokidéer
  • Om å bygge en bok
  • Bli bevisst på hindringene – slik at du kommer deg videre
  • Slik skriver du enda bedre
  • Hvordan finne tid, rom og krefter

Jeg hører veldig gjerne fra deg hvis du har ønsker eller tips til hva du ønsker og trenger å vite mer om. Send meg gjerne en mail eller registrer deg for nyhetsbrev her hvis du ikke allerede mottar mailer fra meg:

Gå til innboksen din og bekreft at det er du som har bedt om gratis skrivetips.

Jeg lovte jeg skulle fortelle om hvordan jeg har begynt å feire nyttårsaften. Det startet i 2016 da vi (mannen min og datteren min) ikke hadde avtaler om besøk. Da spiste vi middag i 19-tiden og trakk i pysjen etterpå mens vi spilte spill og så en film sammen. Det ble den hyggeligste nyttårsaften jeg har hatt på lenge.

Da klokka ble 12 og andre måtte ut i tåka for å skåle og se på raketter, lå jeg fornøyd under dyna. Og den første dagen i 2017 våknet jeg opp uthvilt og klar for det nye året som blant annet endte i Skriv den boka og musikkvideoen Vår siste sang – to ting jeg er glad for å ha fått til dette året.

Nå er jeg spent på hva det nye året vil bringe for deg og for meg. Håper vi kan slå følge sammen – og jeg hører veldig gjerne fra deg – bare svar på denne mailen her.

Ønsker deg et riktig godt nytt år – om du feirer i pysjen eller i finstasen.

Beste hilsener fra
Siw